12.10.2017 10:00

Janssen trof vaakst het houtwerk in WK kwalificatie

Een twijfelachtige vermelding voor Vincent Janssen na de Europese kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 in Rusland. Hij is de speler die het vaakst de lat of de paal raakte: drie keer.

Die twijfelachtige eer deelt de aanvaller van Fenerbahçe SK met de Schotse spits Leigh Griffiths. Ook Griffiths raakte driemaal de lat, al had hij daar één wedstrijd meer voor nodig dan Janssen. De aanvaller van Celtic speelde negen interlands in de WK-kwalificatie en scoorde viermaal, terwijl Janssen in acht optredens tot twee treffers kwam. Dertien spelers, met onder meer Cristiano Ronaldo, Gylfi Sigurdsson en Arkadiusz Milik, raakten twee keer het houtwerk gedurende de kwalificatie-campagne.

Doelpogingen
Ronaldo is de speler die het vaakst een schot op doel loste. De aanvaller van Portugal ondernam 31 pogingen. Dat is flink meer dan Robert Lewandowski (21 keer) en Romelu Lukaku (20), de nummers twee en drie op de lijst. De Poolse spits van Bayern München werd topscorer van de Europese kwalificaties. Van de Nederlandse spelers schoot Arjen Robben het vaakst op goal. De vleugelaanvaller deed vijftien pogingen, terwijl Janssen volgt met elf schoten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner