12.10.2017 13:30

De geweldige start van Guardado bij Real Betis

Andrés Guardado maakt furore bij Real Betis. De voormalig middenvelder van PSV staat ruimschoots bovenaan de lijst met assistgevers (zes assists). Daarmee is hij mede verantwoordelijk voor de knappe start van Real Betis. De ploeg staat zesde in de Primera División.

Bij PSV kijkt men met weemoed toe hoe de Mexicaanse middenvelder de Spaanse competitie aan het heroveren is. Dat deed hij al eens als speler van Deportivo La Coruña, maar inmiddels is de routinier één van de spelers die geweldig goed is gestart in Spanje. Met de komst van Guardado, die slechts 2,5 miljoen euro kostte, heeft Betis dus uitstekende zaken gedaan op de transfermarkt. Zijn zes assists zorgden voor een knappe binnenkomer in Sevilla. 

  1. Andrés Guardado: 6 assists
  2. Carlos Soler: 4 assists
  3. Ivan Rakitić en zes anderen: 3 assists

Betis zeer effectief
De ploeg van Guardado is opvallend effectief. Betis scoorde namelijk al 14 keer en moet alleen FC Barcelona (22 goals), Real Sociedad (17 goals) en Valencia CF (15 goals) voor zich dulden qua doelpunten. Onder meer Real Madrid (13 goals) en Atlético Madrid (12 goals) scoorden minder. Er zijn echter maar drie ploegen in de Primera División die minder schoten produceerden. Betis schoot 72 keer, terwijl alleen CD Leganés (68 schoten), Deportivo Alavés (63 schoten) en UD Las Palmas (60 schoten) minder pogingen ondernamen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner