13.10.2017 10:00

De 5: best presterende Eredivisie-clubs na interlands

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week een analyse van de best presterende Eredivisie-clubs na de laatste vijf interland-onderbrekingen*. Ajax presteerde van de clubs het best.

1: Ajax > > 15 punten
De Amsterdammers zijn de enigen die alle wedstrijden wisten te winnen na de meest recente interland-onderbrekingen. Afgelopen 9 september was de laatste keer dat Ajax de competitie hervatte na interland-duels. De ploeg van Marcel Keizer deed dat met een 3-0 overwinning op PEC Zwolle. Ook werd er in de eerstvolgende speelronde na wedstrijden tussen landen gewonnen van Feyenoord (2-1), NEC Nijmegen (5-0), ADO Den Haag (0-2) en Vitesse (1-0)

2: Feyenoord > > 12 punten
Achter Ajax volgt aartsrivaal Feyenoord. De Rotterdammers wonnen vier van de vijf wedstrijden die volgden na interlands. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst liep alleen in het duel met Ajax tegen een verliespartij aan. In de Johan Cruijff Schaal zegevierden de Amsterdammers met 2-1, door treffers van Lasse Schöne en David Neres.

3: FC Utrecht > > 11 punten
Net als Ajax is FC Utrecht ongeslagen na de laatste vijf interland-onderbrekingen. Drie keer stapten de Domstedelingen als winnaar van het veld. Dat gebeurde tegen Roda JC (2-0), Willem II (2-0) en Go Ahead Eagles (3-0). De punten werden gedeeld in de duels met FC Twente (1-1) en PEC Zwolle (1-1). 

4: sc Heerenveen > > 10 punten
De Friezen wonnen net zo vaak als FC Utrecht na een interland-onderbreking: driemaal. Waar de Utrechters vervolgens tweemaal gelijkspeelden, verloor sc Heerenveen één van de twee andere wedstrijden. Dat gebeurde in speelronde 28 van het vorige seizoen, toen het hard onderuit ging bij Heracles Almelo: 4-1

5: AZ Alkmaar > > 9 punten
AZ is het derde team dat niet verloor in de speelrondes nadat de Eredivisie stil had gelegen in verband met interlands. Van de vijf wedstrijden zegevierde de ploeg van John van den Brom tweemaal, terwijl drie keer gelijkgespeeld werd.

Compleet overzicht
Er zijn drie ploegen die na de vijf meest recente interland-onderbrekingen geen enkele wedstrijd wisten te winnen: PEC Zwolle, Willem II en FC Twente. PEC Zwolle speelde drie keer gelijk en verloor tweemaal, terwijl de Tilburgers en de Enschedeërs twee keer gelijkspeelden en drie keer verloren.

*Alleen clubs die in het huidige en vorige Eredivisie-seizoen actief waren zijn opgenomen in deze lijst. VVV-Venlo, NAC Breda, Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen ontbreken dus. 

De laatste 5:
Laatste resultaten tegen de Wit-Russen
Spelers uit de topcompetities met meeste schoten
Ranglijst afgelopen jaren in Eredivisie na 5 duels
Best betaalde Nederlanders in de Serie A
Jongste en oudste selecties van de Eredivisie

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner