17.10.2017 12:00

PSV maakt op Man City na gemiddeld meeste goals

Met 26 treffers is PSV veruit de meest scorende ploeg van de Eredivisie. Het team van Phillip Cocu haalt een enorm gemiddelde van 3,25 doelpunten per wedstrijd. Van de Europese clubs scoort alleen het Manchester City van Pep Guardiola gemiddeld vaker*.

Ondanks grote uitslagen (onder andere de 1-7 bij FC Utrecht) moet PSV haar meerdere erkennen in de gigant uit de Premier League. De Engelse doelpuntenmachine verpletterde dit weekend het Stoke City van Ibrahim Afellay, Bruno Martins Indi en Erik Pieters met 7-2. Daarmee staat het doelpuntentotaal van Manchester City na 8 duels op 29 doelpunten. Dat is een gemiddelde van 3,63 treffers. Zo blijkt uit berekeningen van Voetbal International.

PSV volgt op gepaste afstand met gemiddeld 3,25 doelpunten per duel. Dat aantal wordt ook gehaald door de meest scorende ploeg van de Serie A: SSC Napoli. De top vijf wordt gecompleteerd door de supervedettes van Paris Saint-Germain en FC Barcelona. De Franse club scoort gemiddeld 3,22 treffers per duel, terwijl de Catalanen tot precies 3 doelpunten komen.

  1. Manchester City: 29 goals - 3,63 gemiddeld
  2. PSV Eindhoven: 26 goals - 3,25 gemiddeld
  3. SSC Napoli: 26 goals - 3,25 gemiddeld
  4. Paris Saint-Germain: 29 goals - 3,22 gemiddeld
  5. FC Barcelona: 24 goals - 3,00 gemiddeld

Bosz net buiten top 5
Het Borussia Dortmund van Peter Bosz valt net buiten de top vijf en scoort net geen drie doelpunten per Bundesliga-duel. De Duitse koploper scoorde 23 doelpunten in de eerste 8 wedstrijden en heeft dus een gemiddelde van 2,88 goals per wedstrijd.

* In deze lijst zijn de twintig hoogst genoteerde landen, op basis van de van UEFA-coëfficiëntenlijst, opgenomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner