30.10.2017 12:00

Feyenoord slechtst presterende kampioen sinds AZ

Met slechts zeventien punten uit de eerste tien speelrondes van dit Eredivisie-seizoen is Feyenoord matig bezig. De Rotterdammers, die zesde op de ranglijst staan, presteren daarmee slechter dan de kampioenen van de zeven seizoenen ervoor.

Acht jaar geleden deed AZ het nog minder dan Feyenoord momenteel. De Alkmaarders werden in 2008/2009 onder leiding van Louis van Gaal kampioen van de Eredivisie. Een seizoen later verliep het erg stroef, want na tien speelrondes verzamelde het AZ van Gertjan Verbeek een schamele vijftien punten. Een jaar geleden stond Feyenoord rond deze tijd er nog uitstekend voor. De ploeg had destijds 28 punten verzameld na tien wedstrijden, elf punten meer dan in het huidige seizoen.

Toen Ajax in het seizoen 2010/2011 de dertigste landstitel vierde, presteerde het een seizoen later ook niet heel sterk. De Amsterdammers verzamelden net als Feyenoord slechts zeventien punten, maar hadden nog een beter doelsaldo dan de Rotterdammers (+10 om +7). In deze eeuw deed PSV het na het kampioensjaar 2000/2001 het slechtst van allemaal. De ploeg behaalde slechts veertien punten en hadden een doelsaldo van nul.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner