03.11.2017 10:00

De 5: MVP's van de grootste Europese competities

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week een blik op de MVP's (lijst van goals en assists gecombineerd) van de grote Europese topcompetities. 

1: Ciro Immobile (Lazio): 23 punten
Met afstand is Immobile het meest direct betrokken bij een doelpunt van alle spelers in de grootste Europese competitie. In de Serie A voert de spits van Lazio Roma de topscorerslijst aan met veertien treffers uit elf wedstrijden. Bovendien gaf hij de meeste assists van de Italiaanse competitie: negen stuks. Opvallend is dat Mauro Icardi, Paulo Dybala en Dries Mertens negen MVP-punten hebben. Dat is meer dan de MVP's uit de Bundesliga en Premier League. 

2: Lionel Messi (Barcelona): 15 punten
Op zeer gepaste afstand van Immobile volgt één van de twee beste spelers ter wereld. Waar de Italiaan veel goals én assists geeft, behaalt Messi zijn punten vooral vanwege zijn doelpunten. Twaalf van de vijftien doelpunten behaalde Messi door zelf het net te vinden, driemaal gaf hij de assist. In het duel met SD Eibar (6-1 winst) was Messi het meest op schot: vier doelpunten. 

3: Radamel Falcao (Monaco) en Cavani (PSG): 14 punten
In de Franse Ligue 1 delen Falcao en Cavani de eerste plaats. De spits van AS Monaco is met dertien treffers de topscorer in Frankrijk, terwijl de Uruguayaanse aanvaller van Paris Saint-Germain volgt met elf doelpunten. Cavani gaf daarnaast nog drie assists, terwijl Falcao in slechts eenmaal een beslissende eindpass op een medespeler gaf.

4: Lewandowski (Bayern) en Aubameyang (Dortmund): 12 punten 
Lewandowski en Aubameyang hebben minder punten dan de spelers die de tweede plaats bezetten op de MVP-lijst van de Serie A: Icardi, Dybala en Mertens. Uiteraard scoren de spitsen van Bayern en Dortmund vaker dan ze assist geven, dat doen beide heren precies op dezelfde wijze. Zowel Lewandowski als Aubameyang scoorden dit seizoen tien keer en gaven tweemaal een assist. 

5: Leroy Sané (Manchester City): 11 punten
Sané is de eerste speler in deze lijst die zijn MVP-punten gelijkwaardig heeft opgebouwd qua doelpunten en assists. De Duitse vleugelaanvaller van Manchester City scoorde dit seizoen zes treffers, maar gaf daarnaast ook nog vijf assists. Daardoor blijft Sané ploeggenoot Kun Agüero en Manchester United-spits Romelu Lukaku nipte voor. Zij behaalden tien punten, beiden door zeven keer te scoren en drie assists te produceren.

De laatste 5:
Nederlandse toptrainers die al zijn ontslagen
Beste Eredivisie-spelers in FIFA 18 per positie
Best presterende Eredivisie-clubs na interlands
Laatste resultaten tegen de Wit-Russen
Spelers uit de topcompetities met meeste schoten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner