07.11.2017 07:30

PSV bezig aan beste start in bijna twintig jaar

Met tien overwinningen uit de eerste elf wedstrijden van het Eredivisie-seizoen is PSV sensationeel goed bezig. Het is voor het eerst sinds het seizoen 1987/1988 dat de Eindhovenaren zo sterk zijn begonnen.

Na de teloorgang in de Europa League, waarin PSV tweemaal met 1-0 verloor van het nietige NK Osijek, werd de rug gerecht. De eerste drie duels in de competitie gingen allemaal gewonnen, maar op de vierde speeldag ging de ploeg onderuit. Heerenveen was met 2-0 te sterk. De zeven wedstrijden in de Eredivisie die volgden werden allemaal overtuigend. In vijf van de laatste zes duels scoorde PSV zelfs vier doelpunten of meer.

Bijna twintig jaar geleden stond de Eindhovense ploeg er na elf wedstrijden nog beter voor. Alle wedstrijden werden gewonnen, mede omdat de vierde speelronde pas in maart werd gespeeld. Het inhaalduel tegen FC Den Haag eindigde in 1-1, waardoor PSV officieel na elf speelrondes eenmaal had gelijkgespeeld. In datzelfde fabelachtige seizoen won PSV de Europa Cup 1 (voorloper van de Champions League) door SL Benfica te verslaan na strafschoppen

Thuisreeks
Door de 4-3 zege afgelopen zondag op FC Twente, continueert PSV bovendien een ijzersterke reeks in het Philips Stadion. De ploeg verspeelde al meer dan een jaar geen punten op eigen terrein. De laatste keer dat de ploeg van Phillip Cocu thuis niet won was van FC Twente. Op 5 november van het vorige seizoen werd het 1-1. De zeventien Eredivisie-duels daarna eindigen allemaal in winst voor PSV. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner