10.11.2017 14:45

De kalender: beslissingen in WK-kwalificatie

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Dit weekend onder meer kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland en een prachtig vriendschappelijk affiche. 

Vrijdag 10 november
18.30u: Nederlands u21 - Andorra u21
De Nederlandse talenten van Art Langeler treffen vanavond de leeftijdsgenoten van Andorra. Laatstgenoemde staat laatste in de poule en scoorde nog geen treffer tijdens de kwalificatiereeks. Oranje staat na vier duels op een vierde plaats met vijf punten. De achterstand op de Schotten, die op de belangrijke tweede plaats staan, bedraagt slechts één punt. Schotland heeft wel een wedstrijd minder gespeeld, dus is winst noodzakelijk voor Jong Oranje. 

21.00u: Engeland - Duitsland
Vanwege de rijke historie tussen beide landen is het duel tussen de Engelsen en Duitsers altijd beladen. De finale van het WK in 1966 was een memorabele, onder meer door de twee controversiële treffers van Geoff Hurst. Ook tijdens het treffen tussen beide landen op het WK 2010 vonden er arbitrale dwalingen plaats. Frank Lampard scoorde via de onderkant van de lat, maar de treffer vond geen doorgang. Beide landen houden elkaar precies in evenwicht, met een iets beter doelsaldo voor de Engelsen: 51 om 42 treffers.

  • Winst Engeland: 13
  • Gelijkspel: 5
  • Winst Duitsland: 13

Zaterdag 11 november
18.30u: Ivoorkust - Marokko
In Afrika worden de laatste groepswedstrijden gespeeld. Met veel spelers uit de Eredivisie, zoals Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi, is Marokko interessant om te volgen. De Leeuwen van de Atlas nemen het op tegen de nummer twee van de poule, Ivoorkust. Winst of gelijkspel is voldoende voor Marokko, terwijl bij een nederlaag de Ivorianen naar het WK gaan. Marokko verloor de laatste twee duels met Ivoorkust niet.

  • 2016, WK-kwalificatie: Marokko - Ivoorkust 0-0
  • 2017, Africa Cup: Marokko - Ivoorkust 1-0

Play-offs WK kwalificatie
Naast de WK kwalificatiewedstrijden in Afrika wordt er elders ter wereld ook gevoetbald om een ticket voor het WK te bemachtigen. Zo speelt Zweden, dat Nederland onder zich hield in de kwalificatiepoule, het tweeluik met Italië. Het Denemarken van onder meer Christian Eriksen treft Ierland, terwijl Australië een dubbele confrontatie uitvecht met Honduras. Hieronder een overzicht van de wedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner