27.03.2018 08:00

Dit vijftal maakte de meeste minuten in Jong Oranje

Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar hebben Denzel Dumfries en Thomas Ouwejan de meeste minuten gemaakt voor Jong Oranje. Dit duo miste als enige nog geen seconde en bereikte het maximum van 450 speelminuten. 

Tegen de leeftijdsgenoten van Engeland, Schotland, Letland, Oekraïne en Andorra waren Dumfries en Ouwejan respectievelijk steevast de rechts- en linksback in de ploeg van Art Langeler. Ook in de Eredivisie zijn de Heerenveen- en AZ-speler zeer actief. Dumfries miste in de Nederlandse competitie één duel, terwijl ook Ouwejan slechts één optreden hoefde te laten schieten. Beide verdedigers speelden 27 Eredivisie-wedstrijden.

De middenvelders Frenkie de Jong en Bart Ramselaar zijn naast Dumfries en Ouwejan de enige spelers die in alle kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje meededen. Echter werd De Jong eenmaal naar de kant gehaald (tegen Engeland, 1-1), terwijl Ramselaar vanaf de bank kwam tegen Oekraïne (1-1). Van de spelers die maximaal vier wedstrijden speelden voor Jong Oranje tijdens de kwalifcatiereeks, speelde Jerry St. Juste als enige alles (360 minuten).

Živković supersub
Justin Hoogma (17), Jaïro Riedewald (17) en Pelle van Amsersfoort (13) kregen tot op heden de minste speelminuten van keuzeheer Langeler. Steven Bergwijn en Guus Til (inmiddels A-international) werden het vaakst naar de kant gehaald, beide in drie wedstrijden. Richairo Živković kwam het vaakst binnen de lijnen. In drie optredens startte hij van de bank, maar werd hij gaandeweg het duel ingebracht.  


Klik hier of op onderstaande afbeelding om de zege van Oranje op Portugal te bekijken.

Klik hier of op onderstaande afbeelding om de zege van Oranje op Portugal te bekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner