23.11.2017 08:45

Fenomenaal Paris Saint-Germain grijpt doelpuntenrecord

Paris Saint-Germain veegde woensdagavond Celtic met 7-1 van de mat. Daardoor verzamelde de ploeg van Unai Emery al 24 treffers in de groepsfase van de Champions League: een doelpuntenrecord. Nog nooit scoorde een ploeg vaker in de poule. Bovendien hebben de Fransen nog een duel voor de boeg, uit tegen Bayern München.

Dat het tegen Celtic een monsterscore zou worden, was bij voorbaat niet uitgesloten. De Schotten kwamen echter uitstekend uit de startblokken door een treffer in de eerste minuut van het Franse wonderkind Moussa Dembélé. Paris Saint-Germain rechtte de rug en nog voor rust werd het doelpuntenrecord van Borussia Dortmund van vorig seizoen geëvenaard. Dortmund sloot destijds de poulefase af met 21 treffers. Na de onderbreking vonden de Parijzenaars nog driemaal het net. Paris Saint-Germain bereikte de 24 doelpunten met deze uitslagen:

• Celtic - PSG 0-5
  • PSG - Bayern München 3-0
  • Anderlecht - PSG 0-4
  • PSG - Anderlecht 5-0
  • PSG - Celtic 7-1

Trainer Emery was opgetogen na de eclatante zege, al zag hij toch verbeterpunten. "Natuurlijk zijn we gelukkig met de overwinning, maar we moeten ook erkennen dat sommige details beter kunnen", sprak de oefenmeester in gesprek met L'Équipe. "Desondanks speelden we een goede wedstrijd, al is het altijd beter om de nul te houden." De 24 treffers werden door zeven verschillende spelers gemaakt:

• Cavani: 7 doelpunten
  • Neymar: 6 doelpunten
  • Kurzawa: 3 doelpunten
  • Mbappé: 3 doelpunten
  • Dani Alves: 2 doelpunten
  • Verratti: 2 doelpunten
  • Di María: 1 doelpunt