28.11.2017 07:30

FC Twente buigt achterstand nooit om dit seizoen

Als FC Twente op achterstand komt dit seizoen, betekent dat ook direct dat de ploeg met een nederlaag van het veld stapt. Het gebeurde tienmaal dat de Tukkers als eerst tegen een tegentreffer aanliepen, alle keren leidde dat tot een verliespartij.

Tegen PSV leek FC Twente de reeks te doorbreken. De Eindhovenaren namen dat duel steeds de leiding, Twente vocht zich driemaal knap terug tot 3-3, maar diep in blessuretijd schoot Stefan Thesker de bal achter zijn eigen doelman. De ploeg van Gertjan Verbeek (en daarvoor René Hake) pakte dit seizoen negen punten, door drie overwinningen tegen FC Utrecht (4-0), Heracles Almelo (2-1) en Roda JC (3-0). Geen enkele keer kwam het tijdens die wedstrijden op achterstand.

FC Twente is zodoende de enige ploeg uit de Eredivisie die geen enkel punt weet over te houden als het eerst op achterstand komt. Feyenoord, NAC Breda en Roda JC doen het maar net iets beter. Die drie ploegen wisten in totaal maar één punt over te houden aan de duels waarin de tegenstander eerst scoorde. Feyenoord overkwam dat vier keer. NAC Breda en Roda JC vaker, respectievelijk in negen en elf duels. 

Zwolle en Heracles veerkrachtig
PEC Zwolle en Heracles Almelo blijken hun huid het duurst te verkopen. Beide ploegen wisten drie keer te winnen in een duel waarin zijn op achterstand kwamen. De stuntende Zwollenaren kwam in het duel met Roda JC (4-2), FC Groningen (3-2) en sc Heerenveen (1-2) elke keer op achterstand, maar sloten het duel wel als winnaar af. Heracles lukte dat tegen Ajax (2-1), Roda JC (2-1) en NAC Breda (2-1).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner