04.12.2017 17:15

Vormer meeste assists van Europa, Ziyech in top 5

Ruud Vormer is bezig aan een geweldig seizoen bij Club Brugge. De voormalig speler van Feyenoord gaf dit seizoen al twaalf assists. Dat is meer dan elke andere speler uit de beste tien competities van de Europese velden.

In totaal speelde Vormer, die sinds de zomer van 2014 de blauwzwarte clubkleuren van Club Brugge verdedigt, zeventien wedstrijden dit seizoen in de Belgische competitie. Daarin wist hij viermaal het net te vinden. Met zijn dertien assists haalt hij een gemiddelde van 0,76 assists per duel. Hakim Ziyech staat ook in de top vijf met de meeste assists. Samen met Pione Sisto, David Silva en Kevin de Bruyne heeft de Marokkaanse middenvelder acht assists.

Meeste assists top 10 competities Europa

  • 12 assists: Vormer
  • 8 assists: Ziyech, Sisto, De Bruyne, Silva
  • 7 assist: Morioka, Max, Candreva

De blonde Vormer werd twee jaar geleden kampioen werd van België en is vanwege zijn uitstekende prestatie mede verantwoordelijk voor de eerste plaats van Club Brugge. De ploeg staat na zeventien wedstrijden op 41 punten. Dat is zes punten meer dan nummer twee Sporting Charleroi, terwijl RSC Anderlecht volgt op zeven punten. Maandagavond maakte hij in blessuretijd nog vanaf de strafschopstip de 2-2 tegen AS Eupen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner