07.12.2017 08:30

Doelpuntenrecord in CL, unicum Engelse ploegen

Tijdens de wedstrijden in de groepsfase van de Champions League scoorden de ploegen gezamenlijk 306 treffers. Dat aantal werd nog niet eerder bereikt en dus is het miljardenbal op dit moment bezig aan de meest trefzekere editie ooit.

Vooral Paris Saint-Germain droeg daar zijn steentje aan bij. De Franse ploeg had op de vijfde speelronde al het record van Borussia Dortmund uit 2016/2017 uit de boeken geschoten. De Fransen hadden na vijf duels al 24 doelpunten gemaakt en prikte er in de laatste wedstrijd nog één bij. Liverpool FC deed het net iets minder goed, met 23 voltreffers. De minst scorende ploeg was SL Benfica. De voormalig Portugese grootmacht kwam in zes duels tot slechts één treffer, terwijl het nietige Qarabağ FK in de loodzware poule met Chelsea FC, Atlético Madrid en AS Roma twee goals maakte. 

Vijf clubs overwinteren
Voor het eerst dit seizoen deden er vijf clubs uit de Premier League en de Primera División mee aan de Champions League. Waar Atlético Madrid namens de Spaanse competitie werd uitgeschakeld, stootten alle Engelse ploegen wel door. Bovendien werden vier van de vijf ploegen groepswinnaar: Liverpool FC, Tottenham Hotspur, Manchester City en Manchester United. Alleen Chelsea FC werd tweede, achter AS Roma. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner