13.12.2017 20:25

Eerste tegengoal PSV in blessuretijd direct puntverlies

Diep in blessuretijd scoorde Mike te Wierik woensdagavond de 3-3 tegen PSV. De verdediger van FC Groningen zorgde met zijn goal voor de eerste tegentreffer in blessuretijd voor de Eindhovense ploeg. Dat leverde meteen puntverlies op.

Nog niet eerder dit Eredivisie-seizoen moest PSV-doelman Jeroen Zoet een bal uit het net halen wanneer de zuivere speeltijd was verstreken. Van dichtbij zag de sluitpost woensdag Te Wierik de bal door zijn benen spelen in de vijfde minuut van de extra speeltijd. Het zorgde voor een gelijkspel in Groningen, nadat PSV eerder in het duel op een 0-2 en 1-3 voorsprong was gekomen. Beide marges van twee treffers werden door de thuisploeg teniet gedaan.

Zelf scoorde PSV dit seizoen al vier keer in blessuretijd. Zonder die treffers had de ploeg er een stuk minder goed voor gestaan, want de doelpunten in extra tijd leverde de ploeg van Phillip Cocu een twee keer een verandering van de puntendeling op. Tegen FC Twente (4-3 zege) en PEC Zwolle (0-1 zege) zorgde de late treffers ervoor dat PSV als winnaar van het veld stapte. Tegen FC Utrecht (1-7 winst) en Heracles (3-0 winst) beïnvloedden de late treffers de puntendeling niet.