22.12.2017 18:43

De Kalender: El Clásico en topper in Italië

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. In Italië gaat Kevin Strootman op bezoek bij Juventus, terwijl Michael Reiziger voor zijn eerste duel als hoofdtrainer van Ajax staat. Die ploeg speelt tegen Willem II.

Zaterdag 23 december
20.45u Juventus - AS Roma
De Italiaanse hegemonie van Juventus lijkt dit seizoen eindelijk doorbroken de worden. De laatste zes kampioenschappen werden gevierd in Turijn, maar dit seizoen is het ongekend spannend aan de top van de Serie A. Napoli, Juventus, Inter en AS Roma staan op maximaal vier punten van elkaar af, waarbij dat op één punt kan komen als Roma de inhaalwedstrijd wint. Een heuse kraker aan de top van de Serie A!

In eigen huis is Juventus ijzersterk tegen AS Roma. In het Allianz Stadium werden de laatste zes edities gewonnen door de thuisploeg. Het laatste punt van AS Roma in het noorden van Italië komt uit het seizoen 2011/2012. De laatste driepunter van de bezoekers van 23 januari 2010: 1-2.

Zondag 24 december
14.30u Ajax - Willem II
Ajax stond afgelopen week op z’n kop. De week begon nog goed met een zege op AZ, maar na de bekeruitschakeling tegen FC Twente gingen de koppen rollen. Trainer Marcel Keizer en assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp moesten het veld ruimen. Hun taken zijn tijdelijk overgenomen door het duo Michael Reizer en Winston Bogarde. In deze roerige tijden moeten zij Ajax in het spoor van PSV houden. Als speler lieten Reizer en Bogarde al samen zien goed te weten hoe Willem II in eigen huis verslagen dient te worden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner