29.12.2017 10:00

De 5: Eredivisie-spelers die voor een transfer staan

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Met de winterse transferperiode die voor de deur staat, presenteren wij vijf spelers uit de Eredivisie waarvan wij denken dat ze een transfer gaan maken in januari.

1: Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Na een geweldig optreden op de Confederations Cups met Nieuw-Zeeland (2-1) tegen Mexico, leek Thomas op weg naar de uitgang naar een Europese subtopper. PEC Zwolle wist echter het contract van de creatieve middenvelder te verlengen tot de zomer van 2019. Een geweldige zet van de clubleiding, want Thomas is momenteel één van de beste spelers uit de Eredivisie en PEC Zwolle staat mede door hem op een knappe vierde plaats. In de spelersranking* staat 23-jarige Oceaniër zelfs op een tweede plaats. Hij hoeft alleen David Neres voor zich te dulden. 

  • Seizoenen voor PEC Zwolle: 5 seizoenen
  • Wedstrijden in Eredivisie: 109 duels
  • Doelpunten in Eredivisie: 8 goals

2: Zakaria Labyad (FC Utrecht)
"Ik wil absoluut nog een keer naar het buitenland. Dat wil ik zeker. Een mooie club in een mooie competitie. Maar ik wil eerst nog wel een stap maken in Nederland, naar een topclub. Ik kan niet veel verklappen, maar er gaat misschien wel wat gebeuren", zei Labyad onlangs tegen Andy van der Meijde bij Andy in de Auto. Met de overgang van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag naar Ajax is een transfer naar Amsterdam niet uitgesloten. Labyad verdient een transfer zeker, want de aanvallende middenvelder annex vleugelspeler is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot één van de beste spelers uit de Eredivisie.

  • Seizoenen voor FC Utrecht: 2 seizoenen
  • Wedstrijden in Eredivisie: 30 duels
  • Doelpunten in Eredivisie: 10 goals

3: Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Aanvallend gezien leunt Heracles Almelo op de kwaliteiten van de Kuwas. De buitenspeler heeft zich door zijn goede spel in de kijker gespeeld van clubs uit binnen- en buitenland. In de Eredivisie is Kuwas, op Ajacied Hakim Ziyech na, die de meeste kansen heeft gecreëerd dit seizoen. Maar liefst 58 keer zette hij een ploeggenoot in scoringspositie. Daardoor is het niet verrassend dat Kuwas op de derde plaats staat qua assists dit seizoen. De buitenspeler zag zeven voorzetten verzilverd worden. 

  • Seizoenen voor Heracles: 2 seizoenen
  • Wedstrijden in Eredivisie: 48 duels
  • Doelpunten in Eredivisie: 9 goals

4: Santiago Arias (PSV)
Of PSV happig is op het verkopen van de rechtsback in de winterstop, valt te bezien. Maar de Colombiaanse vleugelverdediger is al jaren een sterkhouder in Eindhoven. De ploeg van Phillip Cocu moet Arias in één van de aankomende transferperiodes verkopen, wil de club nog een geldbedrag overhouden aan zijn vertrek. Het contract van de 25-jarige speler loopt namelijk af in de zomer van 2019. Volgens vele critici is Arias de beste vleugelverdediger van de Eredivisie en verdient hij een stap naar het buitenland. 

  • Seizoenen voor PSV: 5 seizoenen
  • Wedstrijden in Eredivisie: 122 duels
  • Doelpunten in Eredivisie: 6 goals

5: Michiel Kramer (Feyenoord)
Vanwege een andere oorzaak dan de vier bovenstaande spelers, maar ook Michiel Kramer lijkt een transfer te gaan maken deze winterperiode. De aanvaller van Feyenoord heeft het zich onmogelijk gemaakt in Rotterdam, mede omdat hij een week geleden in de rust op het veld, zichtbaar voor de camera's, een broodje kroket at. De clubleiding van Feyenoord is Kramer liever kwijt dan rijk. Onder meer ADO Den Haag, Sparta Rotterdam en NAC Breda hengelen naar de diensten van de targetman, die alleen in zijn eerste seizoen een basisplaats had bij Feyenoord. 

  • Seizoenen voor Feyenoord: 3 seizoenen
  • Wedstrijden in Eredivisie: 55 duels
  • Doelpunten in Eredivisie: 18 goals

De laatste 5:
Nederlandse trainers die kerst wel haalden
Laatste winnaars van het WK voor clubs
Jongste spelers ooit in de Europa League
Keepers die al vijf keer de nul hielden
Landen met de grootste WK-prijzenkast

* De in de lijst weergegeven cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner