29.12.2017 15:00

De Kalender: Competities denderen door rond jaarwisseling

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. In de Engelse Premier League en Italiaanse Serie A wordt er rondom de jaarwisseling nog volop gevoetbald.

Zaterdag 30 december
16.00u Liverpool - Leicester City
Liverpool presenteerde onlangs de duurste verdediger aller tijden: Virgil van Dijk maakt per 1 januari 2018 de transfer van Southampton naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp kan dus nog geen beroep doen op zijn broodnodige versterking in de achterhoede. Van de gehele top zeven kreeg alleen Arsenal net zoveel doelpunten tegen (23). De matige defensie kost The Reds flink wat punten, gezien doelpunten scoren geen probleem is. Alleen Manchester City maakte meer doelpunten (46 tegenover 61).

Bezoeker Leicester City doet het met een achtste plaats aardig, maar zit wel in een dipje. Uit de laatste drie wedstrijden werd er maar één punt gepakt. De vorm van Liverpool is daarentegen een stuk beter. De laatste elf competitiewedstrijden werden niet verloren, waardoor de ploeg steviger in het Champions League-zadel zit. De huidige vierde plek zal aan het eind van de competitie recht geven op deelname aan de Champions League.


Salah is clubtopscorer met 15 doelpunten.

18.00u Inter Milan - Lazio Roma
Het is spannend aan kop van de Serie A. De nummers één tot en met vijf staan dicht bij elkaar, daaronder is een gat geslagen. Als de beide ploegen uit Rome (AS Roma en Lazio) de inhaalwedstrijd winnen, is het verschil tussen de koploper en nummer vijf van de ranglijst maar zes punten. Lazio staat nog op de vijfde plaats, wat recht geeft op Champions League play-offs, maar kan naar boven kijken. Inter moet als nummer drie winnen om Napoli en Juventus op de hielen te blijven zitten.

Beide ploegen zullen de hoop vestigen op de spits. Mauro Icardi (Inter) is topscorer van de Serie A met zeventien doelpunten, maar wordt op de voet gevolgd door Ciro Immobile (Lazio) met zestien goals. De wedstrijd in het  Giuseppe Meazza zal ook een strijd zijn tussen de beide topspitsen in Italië.

Maandag 1 januari
18.30u Everton - Manchester United
Op Nieuwjaarsdag moet Manchester United naar het volledig opgeleefde Everton. De thuisploeg begon de competitie nog met Ronald Koeman aan het roer, maar de Nederlander moest na negen wedstrijden het veld ruimen. Vervanger Sam Allardyce weet wel het beste in de ploeg naar boven te halen. Everton is van de achttiende plaats geklommen naar de huidige negende plaats op de ranglijst. Allardyce heeft van The Toffees een degelijke ploeg gemaakt, die maar twee doelpunten tegen in de laatste zeven wedstrijden kreeg.

Degelijkheid is ook waar Manchester United om draait. De ploeg staat tweede op de ranglijst, met vijftien punten achterstand op koploper en rivaal Manchester City. Veel spektakel spat er niet vanaf: in de laatste vijf wedstrijden was het verschil met de tegenstander nooit meer dan één doelpunt.


Everton is negen plaatsen gestegen na de aanstelling van Allardyce.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner