31.12.2017 15:05

Gigantische zegereeks Man City stokt na gelijkspel

Na achttien competitiewedstrijden op rij heeft Manchester City niet gewonnen. De ploeg van Pep Guardiola kwam op bezoek bij Crystal Palace niet verder dan een gelijkspel. Zonder doelpunten stapten beide ploegen van het veld: 0-0. Bij Crystal Palace speelden Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah en Jaïro Riedewald negentig minuten mee.

In de tweede speelronde van dit seizoen liep Manchester City voor de laatste keer averij op. Thuis tegen Everton FC speelde de ploeg met 1-1 gelijk. Ondanks de 0-0 op Selhurst Park op oudjaarsdag was het een zeer aantrekkelijk duel tussen Crystal Palace en The Citizens. Dat het in een puntendeling eindigde was al verrassend. De ploeg uit Manchester won namelijk de meest recente twee duels met de Londenaren met 5-0 en gaf in de laatste zeven wedstrijden geen enkele tegentreffer weg tegen de ploeg waar Frank de Boer begin dit seizoen werd ontslagen.

Crystal Palace had in de slotfase zelfs met de winst van het veld kunnen stappen, maar in blessuretijd faalde middenvelder Luka Milivojević van de strafschopstip. Doordat Manchester City gelijkspeelde blijft de langstlopende winstreeks uit de vijf grootste competities op naam staan van Bayern München. Dat gebeurde in het seizoen 2013/2014, ook onder leiding van Guardiola. Bekijk hieronder de enorme zegereeks van Manchester City, met als begin en eind de gelijke spelen tegen Everton en Crystal Palace.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner