06.01.2018 07:00

Van Dijk excelleert in alle facetten bij 'jongensdroom'

Virgil van Dijk beleefde vrijdagavond een droomdebuut op Anfield. De duurste verdediger aller tijden kopte vijf minuten voor tijd in de Merseyside-derby tegen Everton FC de winnende treffer tegen de touwen: 1-2. 

De matchwinner was niet alleen met zijn doelpunt belangrijk, ook blonk hij uit op verschillende verdedigende aspecten. Zo won de Oranje-international de meeste luchtduels, had hij de meeste balveroveringen, gaf hij de meeste passes en kreeg hij de meeste overtredingen mee. Bovendien loste de boomlange speler de meeste schoten op doel van alle veldspelers. Een prachtige binnenkomer bij Liverpool voor Van Dijk. "Mooier dan dit wordt het niet", waren de jubelende woorden van de oud-FC Groninger in gesprek met de BBC.

In het grootste Engelse bekertoernooi gunde Liverpool-trainer Jürgen Klopp de centrale verdediger een basisplaats. Van Dijk kon meteen aan de bak, want het duel met Everton was een harde, waarin hij veel duels uitvocht met Dominic Calvert-Lewin. Voor rust zag de mandekker ploeggenoot James Milner van de penaltystip scoren. Dat was al een goed teken voor The Reds, want Liverpool verloor sinds 1992 geen duel met Everton waarin het eerst op voorsprong kwam.

Na de onderbreking kwamen The Toffees nog wel langszij door een treffer van Gylfi Sigurðsson, maar Van Dijk zorgde met een goed getimede kopbal voor het slotakkoord. "Het was echt een fantastisch avond. Dat we een tegendoelpunt kregen is wel een smetje, maar bij je debuut de winnende treffer scoren in een derby is echt een jongensdroom. En ik heb het net zomaar even geflikt."

Door de zege van Liverpool blijft de laatste overwinning van Everton op bezoek bij Liverpool staan uit 1999. In alle competities is Liverpool nu zestien wedstrijden op rij ongeslagen tegen Everton, de langste reeks uit de clubgeschiedenis. "Ik ben vooral heel erg blij dat we door zijn naar de volgende ronde, want ik ben ervan overtuigd dat we een goede kans hebben om de FA Cup te winnen", vervolgde Van Dijk. "En dan ook nog eens scoren bij mijn debuut, fantastisch."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner