10.01.2018 09:00

Tiener van 15 jongste debutant uit topcompetities

In de eerste seizoenshelft debuteerden 79 tieners in de vijf grootste Europese competities. Daarvan was Eddy Salcedo de jongste van allemaal. Op 20 augustus debuteerde hij met vijftien jaar en tien maanden namens Genoa CFC uit bij Sassuolo Calcio (0-0). 

Salcedo (inmiddels zestien jaar) kwam als invaller binnen de lijnen voor Andrey Galabinov, maar kon zijn ploeg niet meer aan een doelpunt helpen. Met zijn vijftien lentes oud is de Italiaanse aanvaller de jongste speler van de topcompetities uit Europa en is hij drie maanden jonger dan Willem Geubbels van Olympique Lyon. De Franse aanvaller kroonde zich een aantal maanden later wel tot jongste speler ooit in de Europa League.

Jongste competitiedebutanten dit seizoen top 5 competities:

  1. 15 jaar, 10 maanden, 20 dagen: Eddy Salcedo (Genoa CFC)
  2. 16 jaar, 1 maand, 7 dagen: Willem Geubbels (Olympique Lyon)
  3. 16 jaar, 11 maanden, 28 dagen: Yann Aurel Bisseck (1.FC Köln)
  4. 17 jaar, 2 maanden, 28 dagen: Ethan Ampadu (Chelsea)
  5. 17 jaar, 5 maanden, 4 dagen: Rekeem Harper (West Bromwich Albion)

Yann Aurel Bisseck is de jongste tiener uit de Bundesliga die debuteerde dit seizoen. Dat deed hij samen met 28 andere spelers in de Duitse competitie, waardoor de Bundesliga ruimschoots de meeste debuterende tieners afleverde. De Franse competitie volgt nog enigszins in het spoor van Duitsland, maar het aantal tieners uit Spanje en Engeland die dit seizoen hun debuut maakten blijven ver achter.

Aantal debuterende tieners per competitie:

  1. Bundesliga: 29 spelers
  2. Ligue 1: 23 spelers
  3. Serie A: 12 spelers
  4. Premier League: 8 spelers
  5. Primera División: 7 spelers

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner