10.01.2018 15:00

Eredivisie tweede doelpuntrijkste competitie Europa

In Nederland wordt steeds vaker geklaagd over het niveau van de Eredivisie. De hoogste competitie in Nederland mag dan niet van topniveau meer zijn, aantrekkelijk is het wel. De clubs scoorden gezamenlijk 3,17 doelpunten per duel, alleen de clubs uit de Nationaldivision in Luxemburg scoren gemiddeld meer.

In Luxemburg scoorde koploper Progrès Niedercorn de meeste treffers: 39 in dertien duels. Dat is gemiddeld precies drie treffers. Nummer twee F91 Dudelange heeft 37 keer gescoord, maar speelde een wedstrijd minder. Ook die ploeg scoort gemiddeld ruim drie doelpunten per duel. In Nederland haalt alleen Ajax eenzelfde gemiddelde. De Amsterdammers maakten in achttien wedstrijden 54 treffers, exact drie doelpunten per wedstrijd.

Eredivisie zeer jong
De Eredivisie staat eveneens in de top vijf van competities met gemiddeld de jongste spelers. De gemiddelde leeftijd voor de spelers uit de Eredivisie is 24,4 jaar. De Nederlandse clubs moeten alleen de ploegen uit Letland, Finland, Slowakije en Slovenië voor zich dulden. Letland en Finland zijn de enige twee landen in Europa waar de gemiddelde leeftijd jonger dan 24 jaar is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner