11.01.2018 13:00

Belgen in UEFA Team van het Jaar, geen Neymar

Kevin De Bruyne en Eden Hazard zijn opgenomen in het UEFA Team van het Jaar 2017. De elf spelers zijn gekozen door fans over de hele wereld. Sergio Ramos was met 588.315 punten (73,7%) de speler met de meeste stemmen.

België is door de inbreng van Hazard en De Bruyne samen met Brazilië en Italië hofleverancier van het sterrenensemble. Brazilië levert beide vleugelspelers af. Marcelo en Dani Alves vertegenwoordigen het het Zuid-Amerikaanse land, terwijl Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon de twee Italianen zijn. De overige verdediger is Spanjaard Sergio Ramos. Naast De Bruyne staan Toni Kroos (Duitsland) en Luka Modrić (Kroatië) op het middenveld. Uiteraard completeren de twee supervedettes Lionel Messi (Argentinië) en Cristiano Ronaldo (Portugal) de elf spelers.

Real Madrid is op clubgebied de ploeg met de meeste spelers in het team. Opvallend is het ontbreken van Neymar. De Braziliaanse aanvaller kende sportief een geweldig eerste seizoenshelft bij FC Barcelona, verbrak het transferrecord en domineert nu namens Paris Saint-Germain in de Ligue 1. Er is bovendien geen enkele speler uit de Bundesliga gekozen door de supporters. De stemmers kwamen vooral uit Europa.

  1. Europa: 46%
  2. Azië: 25%
  3. Zuid-Amerika: 10%
  4. Afrika: 9%
    Noord-Amerika:9%
  5. Oceanië: 1%

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner