12.01.2018 08:15

Padt belangrijk voor Groningen met meeste reddingen

Sergio Padt is de keeper met gemiddeld de meeste reddingen per wedstrijd dit Eredivisie-seizoen. De doelman van FC Groningen voorkomt 4,11 keer per wedstrijd dat zijn ploeg een tegentreffer moet incasseren.

Met die 4,11 reddingen blijft de Groningse doelman elke andere keeper in de Eredivisie ruimschoots mee voor, want geen enkele andere keeper haalt gemiddeld vier reddingen per duel. De meeste ballen pareert Padt, die nog geen minuut miste in de Eredivisie, al duikend (2,11). Roda JC-huurling Hidde Jurjus komt nog in de buurt van Padt met 3,83 reddingen per optreden.

Gemiddelde reddingen per Eredivisie-duel

  1. Padt, FC Groningen: 4,11 reddingen
  2. Jurjus, Roda JC: 3,83 reddingen
  3. Castro, Heracles: 3,56 reddingen
  4. Branderhorst, Willem II: 3,55 reddingen
  5. Zwinkels, ADO Den Haag: 3,49 reddingen

Ondanks zijn reddingen kan Padt niet voorkomen dat FC Groningen een matig seizoen draait. De ploeg staat op een teleurstellende dertiende plaats, slechts vijf punten boven de gevreesde degradatiezone. De aanvoerder van de ploeg van Ernest Faber wordt door de grootste Nederlandse media beoordeeld als de vierde beste keeper van de Eredivisie op dit moment. In de spelersranking* krijgt de sluitpost een 6,32 en moet alleen Jeroen Zoet, Diederik Boer en Robert Zwinkels voor zich te dulden.

* De in de lijst weergegeven cijfers geven een gemiddelde weer van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner