18.01.2018 07:00

Barça en Cillessen verliezen eerste duel van seizoen

FC Barcelona was tot woensdagavond de enige ploeg in de vijf grootste Europese competities die nog niet had verloren dit seizoen. De Catalaanse ploeg ging met 1-0 onderuit bij stadsgenoot Espanyol in de Copa del Rey.

De laatste verliespartij was op 16 augustus in de Supercopa tegen Real Madrid (0-2), 29 duels later weet het weer wat verliezen is. Lange tijd leken Espanyol en FC Barcelona woensdag met een doelpuntloos gelijkspel van het veld te stappen en Barça dus haar ongeslagen status zou behouden. Zeker omdat Lionel Messi eerder in het duel een strafschop gekeerd zag worden door Espanyol-doelman Diego López. Het was alweer de zesde gemiste strafschop in de Copa del Rey van de Argentijnse vedette. In totaal nam hij negen strafschoppen in de Spaanse beker.

Invaller Melendo schoof echter twee minuten voor tijd de enige treffer van het duel en zorgde voor de eerste nederlaag van FC Barcelona in vijf maanden. Bij de Spaanse grootmacht stond Jasper Cillessen onder de lat. Het was pas het zesde officiële duel van de 38-voudig Oranje international dit seizoen, die bij FC Barcelona de tweede doelman is. De voormalig doelman van Ajax leek op weg naar zijn vijfde clean sheet van het seizoen, maar de doelman hield zijn doel niet schoon. Daardoor is de laatste club uit de vijf topcompetities niet meer ongeslagen. Afgelopen weekend verloor Manchester City met 4-3 bij Liverpool FC en verloor daarmee voor de eerste keer dit seizoen.

Bij FC Barcelona mag Cillessen in actie komen als eerste keeper Marc-André Ter Stegen is verhinderd of in duels voor de Copa del Rey. De kans is dus zeer aannemelijk dat Cillessen volgende week donderdag 25 januari tijdens de return weer in actie mag komen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner