19.01.2018 10:00

De 5: meest tegenvallende spelers uit de Eredivisie

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week vijf Eredivisie-spelers die bijzonder matig presteren ten opzichte van wat ze voorheen hebben laten zien.

1: Reza Ghoochannejhad - sc Heerenveen
Vorig seizoen streed de 39-voudig international van Iran lange tijd mee om de topscorerstitel in de Eredivisie. Uiteindelijk strandde de aanvaller op negentien treffers, twee minder dan Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen. Dit seizoen is Ghoochannejhad geen schim van de speler die het in 2016/2017 was. Na zeventien optredens in de Eredivisie vond hij namelijk nog maar tweemaal het net.

2: Iliass Bel Hassani - AZ Alkmaar
Hoewel de creatieve middenvelder vorig seizoen ook niet in grootse vorm was, is Bel Hassani dit seizoen compleet van de bühne verdwenen. In de zomer mocht hij verkassen bij de ploeg van John van den Brom, maar hij koos ervoor om voor zijn kansen te gaan in Alkmaar. Die zijn zeer gering dit seizoen, want de voormalig speler van Sparta Rotterdam en Heracles Almelo speelde slechts één wedstrijd. Zijn geweldige vorm uit 2015/2016 bij Heracles heeft hij nog lang niet bereikt. Misschien dat Bel Hassani deze maand nog een (tijdelijke) overstap maakt. 

3: Johnatan Opoku - VVV-Venlo
Opoku overkomt momenteel hetzelfde als Thomas Verhaar bij Sparta Rotterdam een jaar geleden. Beide spelers excelleerden in de Jupiler League waarna volgers van de Eredivisie benieuwd waren naar hun kunsten een stap hogerop. Na promotie bleek de stap naar de Eredivisie toch iets te groot. Waar Opoku vorig seizoen nog smaakmaker was en tien treffers maakte in 27 wedstrijden, heeft hij dit seizoen nog geen enkele keer gescoord. De aanvallende middenvelder stond bovendien nog geen enkele wedstrijd in de basis bij VVV-Venlo. 

4: Luc Castaignos - Vitesse 
Vitesse trok begin dit seizoen Tim Matavž aan. Niet lang daarna huurden de Arnhemmers ook Castaignos van Sporting CP. Beide spitsen moesten uitvechten wie een basisplaats zou krijgen, maar Henk Fraser koos vanaf het begin vrijwel altijd voor de Sloveense aanvaller. Castaignos zag Matavž al negen doelpunten maken, terwijl hij zelf slechts eenmaal op het scorebord kwam. Van de zeventien wedstrijden die Castaignos speelde, verscheen hij slechts driemaal aan de aftrap. Dertien keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. Overtuigen doet de voormalig Feyenoord- en Inter-speler allerminst. 

5: Jens Toornstra - Feyenoord
Hoewel de middenvelder van Feyenoord in de laatste weken voor de winterstop zijn oude niveau weer leek te hervinden, was dit seizoen nog niet wat hij ervan had verwacht. In Rotterdam viel een jaar geleden alles op zijn plek, maar momenteel lijkt Toornstra de belichaming van Feyenoord. Tijdens het vorige succesvolle seizoen waarin de Rotterdammers de titel pakten, had Toornstra een ongelooflijk aandeel in het kampioenschap met veertien treffers en miste hij geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. Dit seizoen sprankelt het een stuk minder en staat de teller op vier doelpunten in zestien optredens.

De laatste 5:
Meest tegenvallende Nederlandse zomertransfers
Meest doelpuntrijke Europese topcompetities
Eredivisie-spelers die voor een transfer staan
Nederlandse trainers die kerst wel haalden
Laatste winnaars van het WK voor clubs

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner