21.01.2018 10:30

Fransen pakken bijzondere mijlpaal bij Arsenal

Franse spelers en Arsenal zijn door de jaren heen een goede combinatie. Manager Arsène Wenger, afkomstig uit Frankrijk, heeft een goede klik met landgenoten. Met de goal van de Fransman Alexandre Lacazette tegen Crystal Palace (4-1) werd een mijlpaal bereikt.

Lacazette maakte na 22 minuten voetballen in het Emirates Stadium al de 4-0 voor Arsenal. Dat was het vijfhonderdste doelpunt van een Fransman in dienst van Arsenal in de Premier League. Voor nieuwkomer Lacazette was het pas zijn negende doelpunt, verreweg de grootste bijdrage kwam van clublegende Thierry Henry.

Vijf Fransen met meeste doelpunten voor Arsenal:

  1. Thierry Henry: 176
  2. Olivier Giroud: 73
  3. Robert Pirés: 62
  4. Sylvian Wiltord: 31
  5. Patrick Vieira: 29

De lijst met Fransen in dienst van Arsenal is met de komst van Wenger enorm toegenomen. De manager werd in oktober 1996 aangesteld. Sinds Wenger kwamen er 24 spelers uit het geboorteland van de manager naar Arsenal, daarvoor speelde er nog geen enkele Fransman voor The Gunners. Ook in de huidige selectie zijn de Fransen goed vertegenwoordigd. Met Mathieu Debuchy, Olivier Giroud, Laurent Koscielny, Alexandere Lacazette en Jeff Reine-Adélaïde is er een Franse enclave.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner