22.01.2018 08:30

Ajax foutloos in topduels, AZ en Zwolle heel matig

Door de 2-0 overwinning van Ajax in De Klassieker op Feyenoord hebben de Amsterdammers dit seizoen nog altijd een honderd procent score tegen clubs uit de top vijf. De nummer twee van de Eredivisie wist alle wedstrijden tegen PSV, Feyenoord, PEC Zwolle en AZ Alkmaar te winnen.

Logischerwijs is Ajax ook daarmee de best presterende ploeg van de top vijf als het gaat om onderlinge wedstrijden. Na de thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle, PSV en Feyenoord stapte Ajax zonder tegentreffer van het veld, terwijl in Alkmaar en Rotterdam in beide duels wel een tegendoelpunt werd geïncasseerd. Met een doelsaldo van plus twaalf (veertien voor, twee tegen) presteert Ajax foutloos in de topwedstrijden.

Duels Ajax tegen de top vijf uit de Eredivisie

  • Ajax - PEC Zwolle 3-0
  • Feyenoord - Ajax 1-4
  • Ajax - PSV 3-0
  • AZ - Ajax 1-2
  • Ajax - Feyenoord 2-0

Na Ajax is PSV de ploeg die de meeste punten heeft gehaald tegen de overige clubs uit de top vijf. Alleen in Amsterdam ging de ploeg van Phillip Cocu onderuit, de overige wedstrijden tegen Feyenoord, PEC Zwolle en AZ werden gewonnen. Die laatste ploeg wist nog maar één punt over te houden aan de topduels, uit bij PEC Zwolle werd het 1-1. Ondanks dat AZ dolgraag de stap wil maken naar de traditionele top drie, wist de ploeg van John van den Brom dit seizoen geen enkele wedstrijd van deze ploegen te winnen. Ook PEC Zwolle wist nog geen duel te winnen van ploegen uit de top vijf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner