24.01.2018 11:45

De vijf topscorers van jubilaris Guardiola

Pep Guardiola zat dinsdagavond voor de vijfhonderdste keer als manager op de bank. Bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester City ontpopten deze vijf spelers zich tot zijn topscorers.

De Spaanse manager verzekerde zich bij zijn jubileumwedstrijd van de finale van de League Cup. Met Manchester City was hij, na de 2-1 thuiszege, ook in de returnwedstrijd nipt te sterk voor Bristol City (2-3). Squawka berekende welke spelers in die vijfhonderd wedstrijden de meeste doelpunten maakten onder Guardiola.

5. Sergio Agüero - 56
De Argentijnse aanvaller is bij Manchester City de speler die de meeste doelpunten maakte onder Guardiola: 56 goals. Dit seizoen is Agüero clubtopscorer bij de koploper van de Premier League met 16 doelpunten, vorig seizoen werd hij clubtopscorer met 20 goals. Agüero doet het uitstekend in de punt van de aanval, maar met de komst van Gabriel Jesus is hij niet meer onomstreden. Zo begon hij dit seizoen al zeven competitiewedstrijden op de bank.

4. Pedro - 58
Pedro Rodríguez was steevast basisspeler bij FC Barcelona onder leiding van zijn landgenoot. In een jaar tijd groeide Pedro van debutant tot basisspeler bij op dat moment de beste club van de wereld. Bekroning voor de speler uit de eigen jeugd was zijn openingsdoelpunt in de Champions League-finale van 2011 tegen Manchester United (3-1).

3. Robert Lewandowski - 67
Lewandowski speelde maar twee seizoenen onder Guardiola bij Bayern München, maar scoorde daarin wel aan de lopende band. Guardiola haalde hem van Borussia Dortmund naar Beieren, waarna de doelpuntenproductie begon te draaien. Hoogtepunt was de invalbeurt van Lewandowski tegen VfL Wolfsburg. Lewandowski kwam in de rust bij een 0-1 achterstand binnen de lijnen. Van de 51ste tot 60ste minuut boog hij de achterstand hoogstpersoonlijk om in een 5-1 voorsprong.


2. Thomas Müller - 79
Müller is een kind van de club. De Duitser werd bij Bayern München opgeleid, door Louis van Gaal belangrijk gemaakt en onder Guardiola een veelscorende aanvaller. In de drie seizoenen van Guardiola in Duitsland, werd Müller de speler die namens Bayern München de meeste doelpunten voor de Spaanse trainer maakte. 

1. Lionel Messi - 211
Messi is de absolute topscorer. Onder Guardiola (2008-2012) beleefde de Argentijn zijn allerbeste seizoenen. In het kalenderjaar 2012 maakte Messi 91 doelpunten voor Barça, een record waar geen enkele speler enigszins in de buurt kwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner