24.01.2018 21:53

Van Persie zet met rentree meteen record neer

Daags na zijn overeenkomst bij Feyenoord heeft Robin van Persie zijn rentree gemaakt in de Eredivisie. Het was voor de aanvaller van de Rotterdammers 5015 dagen geleden dat hij voor het laatst in de Nederlandse competitie speelde.

Nooit zaten er zoveel tijd (13 jaar, 267 dagen) tussen twee wedstrijden voor een speler in de Eredivisie, waarmee hij recordhouder is geworden. Van Persie kon als invaller er niet voor zorgen dat Feyenoord met drie punten van het veld stapte, hoewel hij in blessuretijd nog een levensgrote kans kreeg. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal joeg de bal echter hoog over het doel van FC Utrecht-keeper David Jensen.

De oud-speler van onder meer Arsenal FC en Manchester United kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen, bij een 1-1 stand. Sam Larsson had namens Feyenoord de score geopend, terwijl Gyrano Kerk vlak voor rust voor de gelijkmaker zorgde. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, ondanks een vrij open wedstrijd met counters over en weer.

Door het gelijkspel blijft Feyenoord voor het elfde seizoen op rij ongeslagen in Stadion Galgenwaard. In het seizoen 2006/2007 wist FC Utrecht voor de laatste keer van Feyenoord op eigen veld te winnen. Het gat tussen beide ploegen bedraagt nog altijd drie punten, in het voordeel van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Klik hier of op de afbeelding hieronder om de rentree van Van Persie te herbeleven met enkele fraaie beelden.