28.01.2018 17:23

Thuisdoelpunt Toornstra goed voor record

Op aangeven van Steven Berghuis besliste Jens Toornstra Feyenoord - ADO (3-1). De middenvelder maakte opnieuw een doelpunt in De Kuip, al de twintigste op rij. Daarmee schiet hij een oud record uit de boeken.

Joop Böckling maakte voor HFC Haarlem tussen 1978 en 1981 alleen maar doelpunten in het eigen Haarlem Stadion. Na negentien opeenvolgende thuisdoelpunten verbrak hij de reeks met een doelpunt op bezoek bij Willem II. Toornstra heeft dat record zondagmiddag met zijn twintig thuisdoelpunten verbroken.

Toornstra maakte zijn laatste doelpunt buiten De Kuip op 7 februari 2016. In Amsterdam schoot hij Feyenoord op voorsprong tegen Ajax. Dat seizoen 2015/2016 maakte Toornstra vervolgens nog een doelpunt tegen SC Cambuur, waarmee de reeks werd ingezet. In het kampioensjaar gaf Toornstra echt gestalte aan zijn record. Hij maakte veertien doelpunten, allemaal in eigen huis. In het nieuwe seizoen staat de teller op vijf doelpunten, wat het totaal op twintig treffers brengt.

Toornstra deed er bijna twee jaar over om zijn record tot stand te brengen, Böckling beduidend langer. De spits van Haarlem maakte op 26 februari 1978 zijn eerste doelpunt voor Haarlem, waarna hij op 3 oktober 1981 de laatste doelpunten van zijn reeks op het scorebord zette.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner