31.01.2018 12:15

Aubameyang derde duurste speler die Duitsland verlaat

Pierre-Emerick Aubameyang verlaat Borussia Dortmund na vijf seizoenen voor een avontuur in de Premier League bij Arsenal FC. De Londenaren betalen naar verluidt 63,75 miljoen euro voor de goalgetter uit Gabon.

Met dat enorme bedrag is Aubameyang de derde duurste speler die de Bundesliga heeft verlaten voor een nieuwe club in een ander land. De aanvaller hoeft alleen Ousmane Dembélé en Kevin De Bruyne voor zich te dulden als duurste internationale transfer. Dembélé is voorlopig de enige speler die vanuit de Bundesliga voor meer dan honderd miljoen euro* is verkocht aan een buitenlandse club.

  1. Dembélé (Barcelona): €105.000.000
  2. De Bruyne (Man City): €74.000.000
  3. Aubameyang (Arsenal): €63.750.000
  4. Sané (Man City): €50.000.000
  5. Xhaka (Arsenal): €45.000.000

In 2013 kwam de spits over van AS Saint-Étienne en al snel groeide hij uit tot een publiekslieveling. In totaal scoorde Aubameyang 98 Bundesliga-doelpunten in 144 wedstrijden. Opvallend is dat 97 van de 98 doelpunten van binnen het strafschopgebied werden gemaakt, slechts één van buiten de zestien. Sinds zijn debuut bij Borussia Dortmund was er slechts één andere speler die vaker scoorde in de Bundesliga: Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski.

Bij Arsenal, waar hij de duurste aankoop ooit is, moet de Afrikaan de aanvallende problemen oplossen. Trainer Arsène Wenger zag Alexis Sanchez verkassen naar Manchester United en had alleen Alexandre Lacazette en Olivier Giroud als spitsen over. Aubameyang moet de Londense ploeg helpen bij de eerste vier te eindigen, een plaats die toegang geeft tot de Champions League. Arsenal staat momenteel zesde, op vijf punten achterstand van nummer vier Liverpool FC.

* De bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt en zijn exclusief bonussen of variabele kosten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner