06.02.2018 08:30

Willem II-aanvaller absolute goudhaantje Eredivisie

Ismail Azzaoui is van alle spelers uit de Eredivisie als invaller het vaakst betrokken bij een doelpunt. Als wisselspeler van Willem II was was hij bij zeven treffers eindstation of assistgever na zijn invalbeurten, waarmee de huurling van VfL Wolfsburg iedereen aftroeft. 

De Belgische jeugdinternational speelde dit seizoen twintig duels, maar kwam hoofdzakelijk gedurende de wedstrijden binnen de lijnen. Elf keer werd hij door trainer Erwin van de Looi ingebracht en vaak was hij daarin succesvol. Vier keer als doelpuntenmaker, terwijl hij ook driemaal een assist afleverde. Voor de trainer is de vleugelaanvaller dus een heel fijne troef. Vier spelers uit de Eredivisie (twee van Ajax en twee van PSV) waren bij drie doelpunten direct betrokken, vier treffers minder dan Azzaoui.

Vaakst direct betrokken bij doelpunt als invaller:

  • 7 doelpunten
    Azzaoui (Willem II) - 3 goals en 4 assists
  • 3 doelpunten
    Dolberg (Ajax) - 3 goals
    S. De Jong (Ajax) - 2 goals en 1 assist
    L. De Jong (PSV) - 2 goals en 1 assist
    Mauro (PSV) - 1 goal en 2 assists

Afgelopen weekend was Azzaoui tijdens het 1-0 verlies tegen Sparta Rotterdam invaller, maar een goal forceren lukte hem niet. De vleugelspits pakte tegen de hekkensluiter zijn vijfde gele kaart van de competitie, waardoor hij het duel met VVV-Venlo aan zich voorbij moet laten gaan. Azzaoui wordt tot de zomer gehuurd en heeft daarna nog een contract tot 2020 bij VfL Wolfsburg. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner