08.02.2018 08:00

Vormer derde Nederlander met Gouden Schoen

Ruud Vormer heeft woensdagavond een persoonlijke prijs in de wacht gesleept. De middenvelder van Club Brugge won de Gouden Schoen van België, daarmee is hij de beste speler over het kalenderjaar 2017. Vormer kreeg de voorkeur boven Leander Dendoncker (RSC Anderlecht) en Youri Tielemans (RSC Anderlecht/AS Monaco). 

Twee landgenoten gingen de oud-Feyenoorder in het verleden al voor. Na Johan Boskamp (1975) en Rob Rensenbrink (1976) is Vormer de derde Nederlander die de prestigieuze prijs wint. De in Amsterdam geboren Marokkaans international Mbark Boussoufa sleepte de prijs ook al tweemaal in de wacht (2006 en 2010). Voor Vormer is het de eerste keer dat hij is verkozen tot de beste speler, al was hij in 2016 ook genomineerd. Teamgenoot José Izquierdo en Anderlecht-spits Łukasz Teodorczyk bleven hem destijds voor.

Dit seizoen staat Club Brugge ruim bovenaan in de Belgische Jupiler League. Daarin heeft Vormer een ongelooflijk belangrijke inbreng. Met negen doelpunten en vijftien assists leidt hij de dans in het MVP-klassement. Bovendien is de dynamische middenvelder momenteel de aanvoerder van de koploper. Vormer kreeg de prijs uitgereikt van Louis van Gaal, zijn oud-trainer bij AZ Alkmaar. De oefenmeester had lovende woorden over voor zij voormalig pupil.

"Het is allemaal geen rozengeur en maneschijn. Als je daaruit komt en je laat de Belgen vergeten dat je Nederlander bent, dan ben je een hele grote. Ik hoop dat hij een kans krijgt in het nationale elftal. Dat kan ik makkelijk zeggen, want ik ben geen bondscoach meer. Een speler die zo belangrijk is, die wil elke trainer." Vormer reageerde dankbaar. "Ik werk er hard voor, maar ik heb iedereen erbij nodig. Ik kan het niet alleen. Maar het is fantastisch dat ik hier mag staan met de Gouden Schoen. Ik ben supertrots."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner