08.02.2018 10:30

Feyenoord hoog in de lijst qua schoten in Youth League

Van de 64 ploegen in de Youth League (32 ploegen in het hoofdtoernooi en 32 ploegen via het Domestic Champions Path) leunt Feyenoord op een uitstekende notering als het gaat om schoten. De talenten uit Rotterdam zijn namelijk de negende ploeg op de lijst. Met gemiddeld 16,5 schoten houdt het onder meer Chelsea FC, Liverpool FC, Inter, Manchester City en Borussia Dortmund onder zich.

Feyenoord zit nog in het toernooi nadat het met 2-3 wist te winnen bij het Slowaakse FC Nitra. Ondanks de uitschakeling van Ajax in de Youth League (na strafschoppen tegen de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain) heeft de ploeg eveneens een goede indruk achter gelaten. Van alle deelnemers schoot de ploeg van John Heitinga gemiddeld het vaakst op het vijandelijke doel.

De Amsterdamse talenten speelden dit seizoen vijf wedstrijden in het Europese toernooi. Ploegen als Real Madrid, Manchester United en Feyenoord kwamen in totaal al zeven duels uit. In de vijf duels van Ajax schoot het gemiddeld 22,2 keer op  (in totaal 111 pogingen). Daarmee troeft het elke ploeg af, al komt Atlético Madrid met 21,3 schoten per duel nog dichtbij. 

Top vijf gemiddeld meeste schoten in de Youth League

  1. Ajax: 22,2 schoten
  2. Atlético Madrid: 21,3 schoten
  3. Real Madrid: 20,4 schoten
  4. FK Krasnodar: 20 schoten
  5. Željezničar: 18,6 schoten

Loting
Vrijdag om 13.00 uur is de loting voor de achtste finale. De volgende ploegen zitten nog in het toernooi: FC Barcelona, FC Basel, Bayern München, Chelsea FC Liverpool FC, Manchester City, FC Porto, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Feyenoord, Inter, Manchester United, AS Monaco, Paris Saint-Germain, Real Madrid, RB Salzburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner