13.02.2018 14:45

Seedorf bereikt met nederlaag negatief unicum

Deportivo La Coruña verloor maandagavond met 0-1 van Real Betis. Het zorgde voor geen glansrijk debuut van Clarence Seedorf, die de eerste Nederlandse oefenmeester werd die zijn eerste Primera División-duel verloor.

Seedorf, de tiende Nederlandse trainer in de hoogste Spaanse competitie, zag al zijn voorgangers minimaal gelijkspelen of winnen. De laatste landgenoot die startte in de Primera División was Ronald Koeman. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal kende een zeer matige periode bij Valencia CF, al begon hij de competitie nog goed met zeges tegen RCD Mallorca (0-2) en Real Murcia (3-0). 

Loren Morón
Een week na zijn debuut, waarin hij twee doelpunten maakte, was Real Betis-speler Loren Morón wederom de gevierde man. De Spaanse aanvaller zorgde voor de enige treffer van het duel, waardoor Deportivo La Coruña voor het achtste duel op rij zonder drie punten van het veld stapte. De laatste zege van Los Blanquiazules was begin december tegen CD Leganés, waardoor het op de voorlaatste plaats staat in de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner