13.02.2018 23:07

Machine Man City evenaart nu al vorig seizoen

De voetbalmachine van Manchester City dendert maar door. In de achtste finales van de Champions League nam het dinsdagavond vast een voorschot op de kwartfinales met een 0-4 zege op FC Basel. Daarmee komt de ploeg nu al op 34 overwinning in alle competities, een evenaring van vorig seizoen.

In de Premier League koersen The Citizens af op de titel. De voorsprong bedraagt zestien punten op stadsgenoot Manchester United en de club boekte 23 competitiezeges. Tel daar de zes winstpartijen uit de poulefase van de Champions League, de twee overwinningen in de FA Cup, en drie zeges in de League Cup bij op en Manchester City komt op een totaal van 34 gewonnen wedstrijden. Daarmee evenaart het nu al het vorige seizoen, en het is pas februari.

Bekijk hier de uitslagen van Manchester City.

Manager Pep Guardiola heeft de ploeg volledig naar zijn hand gezet, mede dankzij enorme uitgaven aan zijn ploeg. Vorig seizoen, toen Guardiola begon aan zijn klus in Manchester, had hij de boel duidelijk nog minder op de rit. Manchester City eindigde derde in de competitie, werd in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door AS Monaco, won geen FA Cup en geen League Cup. Met die teleurstellende resultaten kwam City in alle competities tot 33 zeges, wat nu dus al is geëvenaard.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner