16.02.2018 17:27

De kalender: FA Cup en Nederlands onderonsje

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Na het doordeweekse Europees voetbal gaat het topvoetbal verder in de nationale competities.

Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag: FA Cup
Het mogelijk meest prestigieuze landelijke bekertoernooi ter wereld, de Engelse FA Cup, gaat dit weekeind verder met de achtste finales. Er zijn nog tien ploegen uit de Premier League present, drie uit de Championship, twee uit de Leage One en één uit de League Two. Coventry City is de laagst geklasseerde club en gaat op bezoek bij Brighton & Hove Albion, waar de Nederlanders Tim Krul, Davy Pröpper en Jurgen Locadia onder contract staan.

Coventry City elimineerde dit FA Cup-seizoen al eerder een ploeg uit de Premier League. Stoke City werd in de Ricoh Arena in Coventry met 2-1 verslagen. Verder werden ook Maidenhead United (2-0), Boreham Wood (3-0) en Milton Keynes Dons (1-0) uitgeschakeld.

Zondag 18 februari
12.30u Torino - Juventus
Juventus blijft vol in de achtervolging op SSC Napoli. De Oude Dame hikt al tien wedstrijden op rij tegen een achterstand van één punt op Napoli aan. De koploper speelt een thuiswedstrijd tegen laagvlieger SPAL 2013 Ferrara, runner-up Juventus heeft derby van Turijn voor de boeg.

Een zege van Juventus op bezoek bij de rivaal is vrijwel een zekerheid. Sinds beide ploegen weer samen in de Serie A spelen, het seizoen 2007/2008, wist Juventus zes van de zeven wedstrijden op bezoek bij Torino te winnen.

17.00u Lille OSC - Olympique Lyon
Een Nederlands onderonsje in Frankrijk. Aan de zijde van de thuisploeg speelt Anwar el Ghazi, die dit seizoen al in 22 wedstrijden wedstrijden in actie kwam. De bezoekers uit Lyon reizen naar het noorden van Frankrijk met Kenny Tete en Memphis Depay. Tete kwam als rechtsback 18 wedstrijden in actie, Depay op de linkerflank tot 23 wedstrijden in de Ligue 1.

Voor Olympique Lyon moet er een einde komen aan de mindere reeks die is ingezet, wil het in het spoor van de Champions League-tickets blijven. Er werden al drie nederlagen op rij geboekt, dat gebeurde voor het laatst in 2015. waardoor de achterstand op de bovenste drie plaatsen is opgelopen naar minimaal vier punten. Een nieuwe misstand kan fataal zijn.

Het programma voor de Eredivisie:

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner