15.02.2018 08:30

Liverpool boekt in 'perfect duel' grootste uitzege ooit

Liverpool FC boekte een klinkende 0-5 zege op bezoek bij FC Porto in de achtste finale van de Champions League. De overwinning betekende een evenaring van een oud record, het was namelijk de grootste uitzege in de knock-outfase van het miljardenbal.

Bayern München en Real Madrid hadden het record van de grootste overwinning in de knock-outfase van de Champions League in handen. De Duitsers veegden in 2009 de vloer aan met Sporting CP uit Portugal, terwijl Real Madrid gehakt maakte in de Veltins-Arena van Schalke 04. 


Jürgen Klopp was vlak na het treffen met FC Porto dan ook lovend over zijn spelers. "We speelden erg professioneel en volwassen", sprak de Duitse trainer tegen BT Sport. "Op de juiste momenten waren we agressief, verdedigden we goed, zochten we de counter op, hielden we de bal vast of speelden we goed rond. Vandaag konden we dat, normaal gesproken is dat niet eenvoudig. De perfecte wedstrijd."

De drie aanvallers van Liverpool hielden ongenadig hard huis in Portugal. Het trio Roberto Firmino, Mohamed Salah en Sadio Mané zorgden namelijk voor alle treffers. De grootste man was Mané, die een hattrick produceerde. Daarmee kwam de Senegalees in een zeldzaam rijtje, want een hattrick maken namens Liverpool lukten alleen Michael Owen, Yossi Benayoun en Philippe Coutinho ooit eerder in de Champions League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner