15.02.2018 13:15

Jahanbakhsh aanvallende gids van frivole Alkmaarders

Elke tegenstander die tegen AZ heeft gespeeld, concludeert het: de ploeg uit Alkmaar heeft het fantastisch op de rit. Er wordt goed, verzorgd aanvallend gevoetbald. Daarin speelt de excellerende Alireza Jahanbakhsh een heel grote rol.

De Iraniër is sinds het vertrek van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur dé grote man bij de ploeg van John van den Brom. Met achttien punten deelt de 24-jarige aanvaller de derde plek op de MVP-ranglijst, alleen Steven Berghuis (twintig punten) en Hirving Lozano (negentien punten) doen het beter. Sinds zijn komst van SC Damash uit Iran is de vleugelflitser bezig aan zijn meest productieve seizoen op het gebied van doelpunten. Jahanbakhsh heeft slechts 2,2 Eredivisie-duels nodig om tot scoren te komen, waarmee hij zelfs het seizoen in de Jupiler League bij NEC overtreft waarin hij een gemiddelde van 2,3 wedstrijden behaalde.

Ook op het gebied van assists is Jahanbakhsh heerlijk bezig. Zo goed dat hij gemiddeld in de Eredivisie nooit meer assists afleverde. In zijn eerste Eredivisie-seizoen bij NEC had hij 6,8 duels nodig om een eindpass te geven. Deze jaargang doet hij het veel beter, want in 22 wedstrijden gaf hij acht assists: een gemiddelde van eens per 2,8 optredens. Alleen in zijn enige seizoen in de Jupiler League scoorde Jahanbakhsh lager. Als speler van de Nijmegenaren gaf hij maar liefst zeventien assists in 28 competitie-wedstrijden: een ongekende prestatie van gemiddeld slechts 1,6 wedstrijden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner