15.02.2018 23:30

Leipzig deelt tik uit bij Napoli, verlies Promes en De Roon

RB Leipzig heeft met 1-3 gewonnen bij SSC Napoli. Lange tijd was het een gelijkopgaande wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. Toen de thuisploeg op 1-0 kwam zat de ploeg even op rozen, maar in het laatste half uur werd de voorsprong volledig uit handen gegeven.

Door een ruime overwinning (1-3) van Athletic Bilbao op bezoek bij het Spartak Moskou van Quincy Promes, lijken de Spanjaarden al bijna zeker van een plek bij de laatste zestien ploegen in de Europa League. Bij Athletic Bilbao was Aduriz de grote man met twee treffers, die daarmee de topscorerspositie pakte.

Hét mooiste affiche werd afgewerkt in Duitsland, waar Borussia Dortmund de ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon ontving: Atalanta. Door een treffer van André Schürrle kwam de thuisploeg op voorsprong, maar door twee treffers van Josip Iličič direct na rust kwamen de Italianen langszij. Chelsea-huurling Michy Batshuayi zorgde met een harde knal voor de gelijkmaker alvorens de Belg in blessuretijd de winnende maakte: 3-2

Bekijk hieronder de uitslagen of klik op de afbeelding voor alle wedstrijddetails.