20.02.2018 14:30

NEC ondergaat negatieve metamorfose bij uitduels

NEC degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de Jupiler League. Het gaat daar nog altijd niet zoals gewenst, al draait de ploeg bovenin mee. De ploeg teert met de tweede positie vooral op de sterke optredens in eigen huis. 

Na 25 wedstrijden in de Jupiler League is de achterstand op koploper Jong Ajax binnen handbereik, deze bedraagt drie punten. Het had minder kunnen zijn, de Nijmegenaren hadden zelfs ruim op voorsprong kunnen staan, als het in uitwedstrijden niet zo ondermaats presteerde. In De Goffert is de ploeg nagenoeg perfect bezig. NEC won elf van de dertien thuiswedstrijden, terwijl de overige twee wedstrijden op eigen veld gelijk werden gespeeld.

Op verplaatsing verloopt het allemaal een stuk stroever en bereikt het bij lange na niet het niveau vanuit de thuiswedstrijden. De Gelderse ploeg verloor namelijk vaker dan het won. Zes keer ging het onderuit, terwijl er vier keer werd gewonnen en tweemaal was er een puntendeling. Daardoor doen maar liefst zes teams het beter dan de titelkandidaat, waar Pepijn Lijnders op 2 januari werd aangesteld als hoofdtrainer. Hij is de opvolgers van Adrie Bogers. 

Prestaties Jupiler League-teams in uitwedstrijden (2017/2018):

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner