21.02.2018 15:00

Bizot en Unnerstall uitblinkers met clean sheets

Marco Bizot en Lars Unnerstall werden afgelopen zomer aangetrokken door respectievelijk AZ Alkmaar en VVV-Venlo. Daar hebben beide clubs goed aan gedaan, want de doelmannen zijn bezig aan een uitstekend Eredivisie-seizoen.

Van alle keepers buiten de top vier competities is Unnerstall de doelman die de meeste clean sheets verzamelde. De sluitpost van de ploeg uit Venlo hield in 23 Eredivisie-wedstrijden maar liefst zeven keer zijn doel schoon. Met dat aantal hoeft hij enkel de doelmannen van de vier bovenste ploegen voor zich te dulden. AZ-doelman Bizot en Jeroen Zoet (PSV) hielden beiden tien keer de nul, terwijl Brad Jones (Feyenoord) en André Onana (Ajax) dat negen keer deden.

Meeste clean sheets in de Eredivisie (2017/2018)

  1. Tien keer de nul: Bizot, Zoet
  2. Negen keer de nul: Jones, Onana
  3. Zeven keer de nul: Unnerstall

Onana minst gepasseerd
Bizot voert de ranglijst aan qua clean sheets en buiten de topclubs om is Unnerstall uitstekend bezig. Beide keepers konden echter niet voorkomen dat hun ploeg niet de minste tegentreffers kreeg. Die eer is toebedeeld aan Onana, de Kameroense doelman van Ajax. De sluitpost kreeg met de Amsterdammers dit seizoen 21 doelpunten tegen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner