21.02.2018 23:00

Shakhtar wél opgewassen tegen ploeg uit topland

Shakhtar Donetsk heeft woensdagavond met 2-1 gewonnen van AS Roma. De ploeg uit Oekraïne, die voor de winterstop Feyenoord achter zich hield in de poulefase, is daarmee het enige team van buiten de grootste vijf Europese competities die won van een ploeg uit één van die competities.

Vorige week werden FC Basel en FC Porto van de mat geveegd door respectievelijk Manchester City (0-4) en Liverpool FC (0-5), terwijl dinsdagavond Beşiktaş hard onderuit ging in München op bezoek bij Bayern: 5-0. De krachtmeting van Shakhtar met de Italianen vond plaats in Kharkiv. Hoewel de Serie A-ploeg op voorsprong kwam dankzij een treffer van Cengiz Ünder, zegevierde Shakhtar door doelpunten van Facundo Facundo Ferreyra en Fred. Zo wist de formatie uit Donetsk als enige te winnen van een ploeg uit een topland.

Uitslagen van ploegen buiten vijf grootste competities tegen teams uit die toplanden:

  • FC Basel - Manchester City 0-4
  • FC Porto - Liverpool FC 0-5
  • Bayern München - Beşiktaş 5-0
  • Shakhtar Donetsk - AS Roma 2-1

Weer 0-0 voor Man Utd
Woensdagavond vond ook het treffen tussen Sevilla FC en Manchester United plaats. In Ramón Sánchez Pizjuán sloten beide ploegen het duel af met dezelfde stand zoals die bij aanvang op het scorebord stond: 0-0. Vooral voor de ploeg van José Mourinho was dat geen verrassing, want vijf van de laatste zeven uitwedstrijden in de Champions League in Spanje eindigden doelpuntloos.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner