27.02.2018 08:00

De Vrij in top tien van meest scorende verdedigers

Stefan de Vrij is een absolute sterkhouder in de verdediging bij Lazio Roma, maar ook aanvallend draagt hij zijn steentje bij. De centrale verdediger scoorde dit seizoen al viermaal voor Biancocelesti in de Serie. 

Daarmee behoort de 33-voudig Oranje-international tot één van de meest scorende verdedigers van een club uit de vijf grootste Europese competities. De kopsterke De Vrij maakte al twee doelpunten met zijn hoofd, terwijl de andere twee vanaf zijn rechtervoet in het doel vlogen. Met vier treffers deelt de 26-jarige de derde plek, onder meer met collega-verdediger Bastos. Alleen Marco Alonso (Chelsea FC) en Naldo (FC Schalke 04) vonden vaker het net.

Meest scorende verdedigers van vijf grootste Europese competities:

  1. Marco Alonso (Chelsea): 6 doelpunten
  2. Naldo (Schalke): 5 doelpunten
  3. De Vrij (Lazio), Monreal (Arsenal), Otamendi (Man City), Škriniar (Inter), Koulibaly (Napoli), Da Silva (Caen), Bastos (Lazio): 4 doelpunten

Het is voor De Vrij, die momenteel bezig is aan zijn vierde seizoen in Rome, door zijn vier treffers een zeer productief seizoen. De voorstopper scoorde namelijk in de voorgaande drie seizoenen slechts tweemaal in de Serie A namens Lazio. Sinds de start van het seizoen 2014/2015 speelde De Vrij 83 keer voor de club uit Rome en maakte hij zes doelpunten. 

Transfervrij
Het contract van De Vrij loopt na dit seizoen af en dus kan de mandekker transfervrij van club wisselen. De afgelopen seizoenen werd hij in verband gebracht met Manchester United, maar die geruchten zijn inmiddels verwaterd. Momenteel lijkt competitiegenoot Inter de grootste kans te maken op de handtekening van De Vrij. Bij Inter moet hij de eveneens veelscorende Milan Škriniar opvolgen. De Slowaakse verdediger wordt door vrijwel de hele Europese top begeerd. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner