01.03.2018 14:15

Middenvelders nemen Crystal Palace bij de hand

Crystal Palace is een uitzondering in de Premier League. Bij elke ploeg scoren namelijk de aanvallers vaker dan de middenvelders, maar bij de Londense ploeg, waar Frank de Boer eerder dit seizoen werd ontslagen, luiden de middenvelders de klok.

De ploeg van onder meer Jaïro Riedewald, Patrick van Aanholt en Timothy Fosu-Mensah maakte dit seizoen 25 treffers in 28 Premier League-wedstrijden. Een magere score, want daarmee houdt het alleen West Bromwich Albion, FC Burnley en Swansea City onder zich. Clubtopscorer bij Crystal Palace is middenvelder Luka Milivojević, met zeven treffers.

Daarmee heeft hij een belangrijk aandeel in de elf doelpunten die de middenvelders samen maakten. De overige middenvelders die in de Premier League scoorden namens Crystal Palace zijn James McArthur (twee treffers) en Ruben Loftus-Cheek (één treffer) De aanvallers van de Eagles vonden gezamenlijk slechts tienmaal het net. De middenlinie van Crystal Palace fungeert uitstekend, want het is in de Premier League de zesde ploeg qua aantal doelpunten.

Clubs met de meest scorende middenvelders in de Premier League:

  • 18 doelpunten: Manchester City
  • 15 doelpunten: Liverpool FC
  • 14 doelpunten: Tottenham Hotspur
  • 13 doelpunten: Watford FC
  • 12 doelpunten: Manchester United, Arsenal FC
  • 11 doelpunten: Crystal Palace

Bij Arsenal FC en Chelsea FC is het dan weer opvallend dat de verdedigers vaker tot scoren komen dan de spelers op het middenveld. Echter hanteren beide ploegen regelmatig een 5-3-2 systeem, waarbij de vleugelverdedigers verkapte buitenspelers zijn. Zodoende wisten Marcos Alonso (Chelsea) en Nacho Monreal (Arsenal) al respectievelijk zes- en viermaal te scoren dit seizoen in de Premier League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner