01.03.2018 23:15

Arsenal presteert slechtst in onderlinge topduels

Arsenal FC ging donderdagavond met pijnlijke cijfers onderuit tegen koploper Manchester City. De ploeg van Arsène Wenger speelde een kansloos duel en verloor in het eigen Emirates Stadium met 0-3 van The Citizens, door treffers van Bernardo Silva, David Silva en Leroy Sané in de eerste helft. De nederlaag betekent voor Arsenal alweer de zevende zeperd in 2018 in alle competities, dat is meer dan elke andere ploeg uit de Premier League.

Door het verlies tegen Manchester City presteert de Londense ploeg het slechtst in de onderlinge duels tussen de zes beste ploegen van de Premier League: Manchester City, Manchester United, Liverpool FC, Tottenham Hotspur, Chelsea FC en Arsenal FC. Op eigen veld wisten The Gunners slechts eenmaal te winnen dit seizoen, dat gebeurde tegen aartsrivaal Tottenham (2-0). Doordat de ploeg slechts één punt pakte in de overige uitduels tegen de topclubs, heeft het in totaal de minste punten (zes). De ploeg staat mede daarom ook het laagst van de zes grootmachten op de ranglijst.

  • 18 punten: Manchester City
  • 10 punten: Manchester United, Liverpool, Tottenham
  • 07 punten: Chelsea
  • 06 punten: Arsenal

Manchester City is nagenoeg perfect bezig in de topwedstrijden tegen de grootste concurrenten. Alleen op eigen veld tegen Liverpool verloor de ploeg van Pep Guardiola. De overige vijf wedstrijden gingen allemaal gewonnen. Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur pakten alledrie tien punten in de onderlinge wedstrijden. Chelsea doet het met één punt meer dan Arsenal maar net iets beter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner