07.03.2018 08:00

Casillas in 'laatste' CL-duel naar clean sheet-record

Iker Casillas stond dinsdagavond tegen Liverpool FC onder de lat in de return van de achtste finale van de Champions League. De legendarische Spaanse doelman van FC Porto hield zijn doel schoon op Anfield, voor de 56e keer in zijn carrière.

Daarmee is de 36-jarige sluitpost recordhouder geworden met de meeste clean sheets in de Champions League. Inclusief voorrondes van de Champions League ligt dat getal nog iets hoger: in 58 wedstrijden hield hij de nul. Dat Casillas in actie kwam was eveneens een versteviging van zijn eigen record. De keeper speelde namelijk zijn 167e wedstrijd in de Champions League. Dat zijn zestien wedstrijden meer dan Xavi, de nummer twee van de lijst. Het contract van Casillas bij FC Porto loopt na dit seizoen af, waardoor de kans zeer aannemelijk is dat hij zijn laatste wedstrijd in de Champions League heeft gespeeld.

Uitschakeling
De 0-0 was overigens niet genoeg voor FC Porto en Casillas om door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League. In de heenwedstrijd kreeg het namelijk gigantisch op de broek van de Engelse grootmacht. De ploeg van Virgil van Dijk won een kleine maand geleden met 0-5 in Estádio do Dragão. Liverpool is samen met Real Madrid (won van PSG) de eerste ploeg die doorstoot naar de laatste acht in het miljardenbal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner