08.03.2018 12:30

Ondanks afgelasting is Martens topscorer Algarve Cup

De finale van de Algarve Cup viel letterlijk in het water, desondanks was er een Nederlands hoogtepuntje: Lieke Martens werd topscorer van het toernooi. Door flinke regenval was het veld in het Municipal de Vila Real stadion onbespeelbaar. De organisatie laste het duel met Zweden af, waardoor beide landen tot winnaar werden gekroond.

De basis voor de topscorerstitel werd gelegd in de eerste poulewedstrijd tegen Japan. De Oranjeleeuwinnen wonnen dat duel zeer eenvoudig met 2-6. De aanvalster van FC Barcelona was verantwoordelijke voor twee doelpunten en was ook aangever bij de treffer van Lineth Beerensteyn. Tegen de Deense vrouwen (Oranje won met 2-3) scoorde Martens eveneens, waardoor ze uitkwam op een totaal van drie doelpunten. De topscorerstitel deelde Martens met twee andere speelsters. 

De drie topscorers van de Algarve Cup 2018:

  • Lieke Martens (Nederland)
  • Christine Sinclair (Canada)
  • Fridolina Rolfö (Zweden)

Debuut Algarve Cup-finale
Voor de Oranjeleeuwinnen zou het de eerste keer zijn dat het de finale van de Algarve Cup zou spelen. Des te spijtig dat de eindstrijd door het slechte weer werd afgelast. De ploeg van Sarina Wiegman plaatste zich voor de finale door groepswinnaar te worden met zeven punten. Van Denemarken en Japan werd gewonnen, terwijl het duel met IJsland gelijk eindigde: 0-0. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner