11.03.2018 12:00

PSV lijdt grootste nederlaag sinds 1964

Met een sensationele 5-0 overwinning zette degradatiekandidaat Willem II koploper PSV aan de kant. Het is de grootste nederlaag sinds 1964 voor de Eindhovenaren. Destijds was het Ajax dat PSV een pak slaag gaf.

Op 22 november 1964 wonnen de Amsterdammers met 5-0 in het Olympisch Stadion. Bijna 54 jaar later was het in Tilburg weer raak. Willem II, zonder de ontslagen Erwin van de Looi en met de debuterende coach Reinier Robbemond, verraste vriend en vijand. Door de overwinning krijgen de Tilburgers iets meer lucht in strijd tegen degradatie. Ajax kan de voorsprong op de Eindhovenaren laten slinken tot zeven punten, als het zelf thuis van sc Heerenveen wint. In dat geval heeft PSV met nog zeven resterende duels nog een ruime marge. De koploper ontvangt de Ajacieden nog wel in eigen huis, in speelronde 31.

Het was al weer een tijdje geleden dat Willem II van de provinciegenoot had gewonnen. In 2004 won de ploeg met 3-1 van PSV en daar bleef het jarenlang bij. Gisteravond brachten Willem II’ers Fran Sol (hattrick) en Ben Rienstra (twee goals) een einde aan die slechte reeks. Sol benutte twee strafschoppen, beide veroorzaakt door Derrick Luckassen. De zomeraankoop ontving hiervoor twee keer een gele kaart, waardoor hij in de slotfase naar de kant werd gestuurd. PSV eindigde de wedstrijd dit seizoen voor de derde keer met tien man.

De Spaanse spits van de Tricolores schoot zich in één klap naar de eerste plaats op de topscorerslijst. Samen met PSV’er Hirving Lozano voert hij de lijst aan met dertien doelpunten. Lozano bekeek het duel voor de laatste keer vanaf de kant vanwege een schorsing. Volgend weekend wordt de Mexicaan weer terugverwacht, als PSV in eigen huis aantreedt tegen VVV-Venlo. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner