12.03.2018 13:00

Excelsior de baas in uitwedstrijden

Dit weekend bereikte SBV Excelsior de magische grens van 35 punten, doorgaans genoeg voor rechtstreekse handhaving. Het grootste gedeelte werd buitenshuis gehaald (25 punten), waardoor de Kralingers in uitwedstrijden de vierde plaats bezetten. Een ongekend knappe prestatie. 

Na de knappe 2-3 overwinning op bezoek bij VVV-Venlo mocht Excelsior opnieuw drie punten bijschrijven. De laatste jaren sprokkelde het de punten veelal in eigen stadion, dit seizoen is dat vaak andersom. Als het om uitduels gaat, moet het alleen koploper PSV (31 punten) en nummers twee en drie Ajax (27 punten) en AZ (30 punten) voor zich dulden. Opvallend is ook dat Excelsior zich in uitwedstrijden niet ingraaft, maar probeert te voetballen. Het resulteerde onder andere eerder dit seizoen al in een knappe overwinning op AZ in Alkmaar (0-2).

De ploeg van Mitchell van der Gaag vindt buiten het eigen Van Donge & De Roo stadion ook beduidend makkelijker het net. 24 van de in totaal 34 doelpunten vielen in uitwedstrijden. In eigen huis houdt het wel makkelijker de deur dicht: 22 tegengoals in uitwedstrijden om zeventien in thuiswedstrijden.

Play-offs
Door de overwinning lijkt Excelsior niet meer naar beneden te hoeven kijken. In plaats daarvan ligt er aan het einde van het seizoen wellicht nog een mooi dessert in het verschiet. Als nummer vijf van de Eredivisie Feyenoord de beker wint, gaat ook de nummer acht play-offs spelen voor een Europees ticket. Excelsior bezet momenteel de tiende plaats met één punt minder dan nummer acht ADO Den Haag.

Mocht het bereiken van de play-offs niet lukken, kunnen de Rotterdammers wellicht een ander unicum bereiken. Vorig jaar eindigde de club met 37 punten in de hoogste divisie, een clubrecord. Destijds eindigde het op de twaalfde plaats. Met nog zeven wedstrijden te spelen, waarvan drie uitduels, hebben de Rotterdammers nog drie punten nodig om zich definitief in de recordboeken te schieten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner